Ambassade en Consulaten van België in Kenia

België in Kenia

Ambassade

Sta me toe u van harte welkom te heten op de website van de Belgische Ambassade in Nairobi. Bent u een Belg die onlangs naar Kenia verhuisd is en zich wenst in te schrijven in het bevolkingsregister van het consulaat in Nairobi? Verloor u uw paspoort op reis in Kenia als toerist? Heeft u een visum nodig? Dan bent u aan het juiste adres voor onze consulaire dienstverlening. Daarnaast kunt u ook een beroep doen op onze ereconsuls in Mombasa, Victoria, Tananarivo en Asmara.

Onze Ambassade staat in voor de diplomatieke betrekkingen met Kenia, Eritrea, Somalië, de Seychellen, de Komoren en Madagaskar. We doen ook dienst als Permanente Vertegenwoordiging bij de VN in Nairobi, met inbegrip van UNEP en Habitat. Via deze website willen we beter communiceren met allen die belangstellen in relaties met Kenia en met alle andere landen en VN-instellingen waar we België vertegenwoordigen. In Kenia bieden we bijvoorbeeld steun aan de hervorming van het onderwijs, de modernisering van de energiesector en de uitbouw van de publieke gezondheidszorg. In Somalië dragen we bij tot humanitaire hulpprogramma’s, en zijn we actief betrokken in de strijd tegen de piraterij. Binnen UNEP, waarvan we de vijfde grootste donor zijn, moedigen we de overgang naar een samenleving met een laag koolstofgehalte en een inclusieve groene wereldeconomie aan, en promoten we duurzame ontwikkeling, ook in de partnerlanden van onze ontwikkelingssamenwerking wereldwijd. In alle Oost-Afrikaanse landen waar we België vertegenwoordigen, moedigen we meer intense handels- en economische betrekkingen aan.

Op deze website kunt u lokaal nieuws vinden, zoals onze driemaandelijkse elektronische nieuwsbrief. Als u suggesties hebt voor de verbetering van onze dienstverlening, dan zijn deze welkom op mijn adres nairobi@diplobel.fed.be.

Ik wens u het beste en ik kijk er naar uit u spoedig te ontmoeten.

Roxane de BilderlingRoxane de Bilderling  
Ambassadeur 

 

 

Nieuws

20 jul

Vicepremier en Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders ontving vandaag zijn Saoedische collega Adel Al-Jubeir in het Egmontpaleis in Brussel. Beide ministers bespraken de bilaterale betrekkingen, de mensenrechtensituatie in Saoedi-Arabië, de strijd tegen het terrorisme en de financiering ervan, evenals de regionale situatie.

20 jul

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is bezorgd over de arrestatie en voortdurende hechtenis van mensenrechtenverdedigers tijdens de noodtoestand in Turkije. Het gaat onder meer om 10 mensenrechtenactivisten, onder wie de directeur van Amnesty International Turkije en twee internationale experten, die vorige week in Istanbul werden gearresteerd.

20 jul

Vandaag kondigt België officieel zijn kandidatuur aan om het Europees Geneesmiddelenagentschap te ontvangen. Een verhuizing van het Europees Geneesmiddelenagentschap naar de Brussels Greater Area garandeert een naadloze, snelle en kostenefficiënte overgang van de werkzaamheden. De Brussels Greater Area herbergt de belangrijkste Europese instellingen, beroepsverenigingen, bedrijfshoofdkwartieren en maatschappelijke organisaties, wat wisselwerking en dialoog vergemakkelijkt, reiskosten vermindert en synergieën bevordert.
 

19 jul

Op voorstel van vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft de koning bij koninklijke besluiten van 13 juli 2017 adellijke gunsten  en burgerlijke eretekens verleend.

18 jul

België stelt vandaag tijdens een High Level Political Forum van de Verenigde Naties in New York een evaluatierapport voor over de inspanningen die ons land doet om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen te verwezenlijken. Die zeventien doelstellingen willen tegen 2030 wereldwijd extreme armoede bannen en onze planeet beschermen. Het rapport is het resultaat van een intensief en inclusief proces, waarbij de federale overheid, de deelstaten en een groot aantal maatschappelijke organisaties betrokken waren.