Ambassade en Consulaten van België in Kenia

België in Kenia

Welkom bij de Ambassade van België in Kenia.

Onze ambassade in Nairobi is bevoegd voor zes landen: naast Kenia gaat het om Somalië, Eritrea, Madagaskar, Seychellen en Comoren. U bent een Belg die onlangs naar één van deze landen is verhuisd en wil zich inschrijven op de ambassade in Nairobi? U reist als toerist en wil de lokale reismaatregelen kennen? Uw paspoort werd gestolen tijdens uw reis? U wil een visum aanvragen om naar België te reizen? Dan bent u hier aan het goede adres. 

Wil u contact opnemen met onze ambassade? Neem dan een kijkje op deze pagina

Reizen

1. Reizen naar één van de volgende landen: Kenia, Somalië, Eritrea, Madagaskar, Seychellen of Comoren

Bij het organiseren van een reis dient u met heel wat elementen rekening te houden. Informeer u zo goed mogelijk vóór uw vertrek, onder meer over de geldende COVID-19 maatregelen. 

Bekijk steeds de meest actuele reisadviezen van de FOD Buitenlandse Zaken voor uw land van bestemming. De reisadviezen worden per land voortdurend bijgewerkt in functie van de evolutie van de situatie. Raadpleeg deze reisadviezen regelmatig. Hou ook onze Facebookpagina "Embassy of Belgium in Kenya" in de gaten.

Registreer uw reis via TravellersOnline. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken u indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen. Uw contactgegevens blijven steeds vertrouwelijk.

2. Reizen naar België

Voor reizigers die naar België gaan, gelden vanaf 23 mei 2022 alleen nog COVID-19 reisrestricties voor reizigers uit landen met een heel hoog risisco.

De volgende regels blijven van kracht: 

  • Normale visum vereisten blijven bestaan.
  • Het is niet toegestaan naar België te reizen als je in quarantaine zit.
  • Voor reizigers uit een heel hoog risico land zijn deze maatregelen van kracht.
  • Raadpleeg steeds de actuele maatregelen met je vliegtuigmaatschappij en/of je reisagentschap.

 

* * * * * * *

Nieuws

12 aug

Eén jaar nadat de Taliban met geweld de macht hebben gegrepen in Afghanistan, ziet België een duidelijke achteruitgang van de mensenrechten en fundamentele vrijheden.

01 aug

Minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Buitenlandse Handel Hadja Lahbib reist van 31 juli tot en met 2 augustus naar New York voor een werkbezoek aan het hoofdkwartier van de Verenigde Naties.

28 jul

België toont zich verontrust over de recente verslechtering van de veiligheidssituatie in het oosten van de DRC, veroordeelt het aanhoudend geweld en roept op tot stopzetting ervan.

17 jul

Vandaag is het acht jaar geleden dat vlucht MH17 van Malaysia Airlines werd neergehaald. Hierbij kwamen 298 passagiers en bemanningsleden op tragische wijze om het leven. We herdenken ook vandaag zij die aan boord omkwamen, hun families en naasten.

01 jul

De zomervakantie is begonnen: traditioneel gaan veel Belgen er dan even tussenuit. Sommigen kiezen voor een reis in eigen land, anderen trekken naar het buitenland: naar een buurland, een land verder weg in Europa of zelfs naar de andere kant van de wereld. Maar reizen naar het buitenland betekent ook voorbereidingen treffen. Om veilig op reis te gaan is het belangrijk om voor vertrek goed geïnformeerd te zijn. Hans Heeman geeft zijn deskundig advies over reizen in het buitenland.