Ambassade en Consulaten van België in Kenia

België in Kenia

Welkom bij de Ambassade van België in Kenia.

Onze ambassade in Nairobi is bevoegd voor zes landen: naast Kenia gaat het om Somalië, Eritrea, Madagaskar, Seychellen en Comoren. U bent een Belg die onlangs naar één van deze landen is verhuisd en wil zich inschrijven op de ambassade in Nairobi? U reist als toerist en wil de lokale reismaatregelen kennen? Uw paspoort werd gestolen tijdens uw reis? U wil een visum aanvragen om naar België te reizen? Dan bent u hier aan het goede adres. 

Wil u contact opnemen met onze ambassade? Neem dan een kijkje op deze pagina

Reizen

1. Reizen naar één van de volgende landen: Kenia, Somalië, Eritrea, Madagaskar, Seychellen of Comoren

Bij het organiseren van een reis dient u met heel wat elementen rekening te houden. Informeer u zo goed mogelijk vóór uw vertrek, onder meer over de geldende COVID-19 maatregelen. 

Bekijk steeds de meest actuele reisadviezen van de FOD Buitenlandse Zaken voor uw land van bestemming. De reisadviezen worden per land voortdurend bijgewerkt in functie van de evolutie van de situatie. Raadpleeg deze reisadviezen regelmatig. Hou ook onze Facebookpagina "Embassy of Belgium in Kenya" in de gaten.

Registreer uw reis via TravellersOnline. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken u indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen. Uw contactgegevens blijven steeds vertrouwelijk.

2. Reizen naar België

Voor reizigers die naar België gaan, gelden vanaf 23 mei 2022 alleen nog COVID-19 reisrestricties voor reizigers uit landen met een heel hoog risisco.

De volgende regels blijven van kracht: 

  • Normale visum vereisten blijven bestaan.
  • Het is niet toegestaan naar België te reizen als je in quarantaine zit.
  • Voor reizigers uit een heel hoog risico land zijn deze maatregelen van kracht.
  • Raadpleeg steeds de actuele maatregelen met je vliegtuigmaatschappij en/of je reisagentschap.

 

* * * * * * *

Nieuws

02 jun

Vandaag en morgen brengen Minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez, Minister van Defensie Ludivine Dedonder en de directeur sub-Sahara Afrika van de FOD Buitenlandse Zaken, Philippe Bronchain – als vertegenwoordiger van Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib die in extremis in Brussel was weerhouden – een werkbezoek aan Niger, om er een pilootproject van de unieke geïntegreerde aanpak – diplomatie, development en defensie - van België te officialiseren.

27 mei

Op vrijdag 26 mei heeft een diplomatieke conferentie van 70 staten in Ljubljana (Slovenië) een historisch akkoord goedgekeurd over een nieuw multilateraal verdrag inzake wederzijdse juridische bijstand en uitlevering voor de vervolging van de ernstigste internationale misdrijven voor nationale rechtbanken.

24 mei

Na de zware overstromingen stelde Italië een internationale vraag om noodhulp via het Europese mechanisme voor civiele bescherming (UCPM), dat de respons op natuurrampen en door de mens veroorzaakte rampen op EU-niveau coördineert.

24 mei

Vandaag zal de officiële delegatie de hoofdstad Dakar verlaten om, in Bandia en Diamniadio, onder meer nieuwe investeringen te bekijken van Belgische bedrijven die al geruime tijd in Senegal actief zijn.

23 mei

Van 21 tot 25 mei leidt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid van België, als vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning, een economische missie naar Senegal. Het programma voor maandag en dinsdag vindt plaats in de hoofdstad Dakar, waar een waaier aan B2B-vergaderingen en sectorale workshops, een bezoek aan de haven van Dakar en ontmoetingen met de autoriteiten zijn gepland om nieuwe investerings- en handelsmogelijkheden tussen België en Senegal te verkennen.