Ambassade en Consulaten van België in Kenia

België in Kenia

!! Visa voor Kenia kunnen niet meer bij aankomst op de luchthaven worden aangevraagd, maar enkel via de eCitizen-website, en dit vóór vertrek.

COVID-19 reisadviezen

BELANGRIJK: Reizen naar landen buiten de Europese Unie wordt sterk afgeraden. De informatie over reizen is een advies en is niet bindend. Wie zich op dit ogenblik in het buitenland bevindt, dient de instructies van de lokale autoriteiten nauwgezet op te volgen.

Bij het organiseren van een reis dient u met heel wat elementen rekening te houden. Zowel voor het vertrek, tijdens de reis als bij de terugkeer. U doet er dan ook goed aan u zo goed mogelijk te informeren voorafgaand aan uw vertrek. 

  • Bekijk steeds de meest actuele reisadviezen van de FOD Buitenlandse Zaken voor uw land van bestemming. De reisadviezen worden per land voortdurend bijgewerkt in functie van de evolutie van de situatie. Iedereen wordt uitgenodigd om deze reisadviezen regelmatig te raadplegen. Hou ook onze Facebookpagina "Embassy of Belgium in Kenya" in de gaten.
  • Registreer uw reis via TravellersOnline. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken u indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen. Uw contactgegevens blijven steeds vertrouwelijk.
  • Informeer u voldoende over de geldende lokale COVID-19 richtlijnen.  

Alle informatie betreffende de regels die van toepassing zijn voor reizen naar België, zijn te vinden op  https://www.info-coronavirus.be/nl/.

Reizigers dienen zich ervan bewust te zijn dat nieuwe uitbraken van COVID-19 en nieuwe maatregelen in het buitenland belangrijke gevolgen kunnen hebben voor hun reis. Een repatriëring kan niet gegarandeerd worden wanneer commerciële vluchten geannuleerd worden of grenzen gesloten worden. Als u toch wat langer dan verhoopt in het buitenland moet blijven, weet ook dat er in vele landen Belgen zijn die nuttige tips of tijdelijke oplossingen op de groep #BelgenVoorElkaar delen.

Contactgegevens :

Voor verdere vragen kunt u ons contacteren via e-mail op nairobi@diplobel.fed.be of telefonisch op +254 708 036 674. 

 

* * * * * * *

Nieuws

27 okt

Tijdens haar werkbezoek in Burkina Faso heeft Meryame Kitir, Minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedelijk beleid op 26 oktober het Belgisch regionaal klimaatprogramma voor de Sahel voorgesteld. Het is de eerste keer dat België investeert in een regionaal programma met specifieke focus op internationale klimaatactie.

25 okt

Meryame Kitir, minister van Ontwikkelingssamenwerking en grootstedelijk beleid, zal van 24 tot 26 oktober een bezoek brengen aan Burkina Faso en van 27 tot 30 oktober aan Senegal. Het werkbezoek staat voornamelijk in het teken van internationale klimaatactie. Minister Kitir zal onmoetingen hebben met centrale figuren uit beiden landen – nationale autoriteiten, ngo’s en humanitaire organisaties - die Kitir via constructieve partnerschappen wil ondersteunen.

21 okt

Op 21 oktober verwelkomde Minister van Buitenlandse Zaken Sophiè Wilmes enkele tientallen jongeren uit België, Nederland en Luxemburg in het kader van het Benelux Youth Forum 2021 tijdens een receptie op het Egmontpaleis.

13 okt

Op maandag 11 en dinsdag 12 oktober nam België, samen met negen andere lidstaten en de Europese Commissie, deel aan een zitting van het Hof van Justitie van de Europese Unie (HJEU) om het Europees Parlement en de Raad van de EU te steunen bij hun verdediging van het conditionaliteitsmechanisme voor de Rechtsstaat. Dit mechanisme wordt door Polen en Hongarije aangevochten voor het HJEU.

10 okt

Ter gelegenheid van de 19de Europese en Werelddag tegen de doodstraf, herhaalt vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès dat België zich blijft inzetten voor de universele afschaffing van de doodstraf.